6 Şubat 2011 Pazar

BİTKİLERDEKİ MUCİZELER

Günümüzde yapılan her yeni araştırma sonucunda, insanların yaşamlarına olumlu etki edecek pek çok bulgu elde ediliyor. Allah'ın izniyle, teknolojinin hızla gelişmesiyle varılabilen bu sonuçlar, sonsuz rızık veren Allah'ın insanlar için yarattığı birbirinden güzel nimetlerin farkına varmamıza vesile oluyor. Gerek doğada bulunan birbirinden yararlı besinlerin, gerekse vücudumuzun en küçük birimlerinde var olan olağanüstü sistemlerin her biri, Rabbimiz'in yaratışına duyduğumuz hayranlığı artırıyor. Bunlardan birkaçını sizler için hazırladık...


Sızma Zeytinyağının Ağrı Kesici Etkisi Ortaya Çıktı

ABD'li bilimadamları, yararları saymakla bitmeyen sızma zeytinyağının ağrı kesici etkilere de sahip olduğunu keşfettiler. Philadelphia'da faaliyet gösteren Monell Kimya Merkezi araştırmacıları sızma zeytinyağında 'İbuprofen' adlı ağrı kesicilerde bulunan bir maddeye rastladılar. Düzenli olarak günde 50 gram soğuk presle sıkılmış sızma zeytinyağı kullanımının, günlük olarak tavsiye edilen İbuprofen dozajının yüzde 10'una denk ağrı kesici etkisinin bulunduğu belirtildi. Araştırmada, önerilen düzeyde sızma zeytinyağı yemenin, migren gibi genellikle kronik ağrıların etkilerini azalttığı da ifade edildi. (http://health.dailynewscentral.com)

Kızılcık Suyunun Diş Çürüklerine Faydası Keşfedildi

Rochester Medikal Merkezi Üniversitesi biyologlarından Hyun (Michel) Koo, kızılcık suyunun safra kesesi enfeksiyonlarının yanı sıra diş çürümelerine karşı da önemli bir silah olduğunu kanıtladı. Kızılcık suyunun dişler için bir "teflon" görevi üstlendiği ve çürümelere yol açan bakterilerin bu sayede diş yüzeyine yapışamadıkları belirtildi. Koo ve ekibi, ayrıca kızılcık suyunun "glükan" adlı diş plakalarının oluşumunu da engellediğini tespit etti. (www.sciencedaily.com)


Günde Yarım Kilo Meyve ve Sebze

Uzmanlar, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmesi tavsiye ediliyor. Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar. Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerekiyor. (www.cleansing-raw-food-diet.com)

Bitkilerdeki Mucizeler

JAY Kordich adlı bir Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı. Kordich, taze meyve-sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi. Ve reçetelerini 'Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri' adlı kitapta topladı. İşte meyve ve sebzeler, ve bunların yararları:
  • İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir.
  • Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.
  • Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilde ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde iyi bir karotenoid kaynağıdır.
  • Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.
  • Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.
  • Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.
  • Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.
  • Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.
  • Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.
  • Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir.
  • Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.
  • Armut: Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.
  • Sivribiber: Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir.
  • Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır.
  • Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt için faydalıdır.
  • Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder.
  • Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.
  • Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.

(www.cleansing-raw-food-diet.com)

"O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir." (Haşr Suresi, 24)
http://www.zeytinmucizesi.com/orta.htm
ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler