6 Şubat 2011 Pazar

ZEYTİNYAĞLI SABUN


Günlük yaşantımızın olmazsa olmaz parçası sabun temizliğin, saflığın hatta beyazlığın simgesi... Temizlenmek için kum, süt, bitki yapraklarını da deneyen insanoğlunun sabunu ilk kez MS 200’lerde kullandığı varsayılıyor.
ZEYTİNYAĞI SABUNUNUN SAÇ VE CİLT ÜZERİNDEKİ FAYDALARI
*E Vitaminin kaynağını oluşturan zeytinden üretilen saf zeytinyağı sabunu sayesinde saç ve saç köklerinin gereksinimi olan E-vitamininin sağlanmasına,
* Düzenli ve sık kullanımlarda, saçtaki pullanmaların (kepek) geçmesine ve tekrar etmemesine,
* Saçın doğal hacmini kazanmasına,
* İçerdiği E-vitamini sayesinde saç dökülmelerinin azalmasına ve zamanla durmasına
* Vücut üzerinde kullanıldığında, derinin gözeneklerini açarak cildin nefes almasına,
* Nefes alan ciltte hissedilir bir yumuşaklığın ve ferahlığın meydana gelmesine yardımcı olur.

Sağlık Açısından Özelliği: Zeytinyağının sayılamayacak kadar çok yararı ve özelliği vardır.Yüzyıllardır insanlar, saçlarına ve banyoda vücutlarına kullanırlar, saçları ve cildi korur besler ve cilt hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Ergenlik sivilceleri için birebirdir, deriyi besler ve kırışıklığı önler, selülit için tavsiye edilir, cilt çatlaklarına ayrıca saçlara birebir uygulanarak, saçların dökülmesini engeller. Zeytinyağlı sabun, vücuda çok önemli katkılar yapar.
Dünyaya çok önemli bir armağandır zeytin ağacı, insanlık tarihinin bütün kademelerinde kullanılmış, öncelikle mum yapımında, ışık için, daha sonra yağını bütün yemek yapımında ve kozmetik ürünlerinde kullanmışlardır. Mezopotamya ve Akdeniz bölgelerinde yetişen ve daha sonra birçok ülkeye yayılan zeytinağacı insanlığın vazgeçemeyeceği en önemli ürünlerdendir.




Nasıl kullanılması gerekir?
Zeytinyağı sabunu kullanmak öncelikle bir kültür meselesidir. Zeytinyağı sabunu çabuk köpüren bir sabun değildir. Hamam kültürünün bir ürünüdür. Muhakkak sıcak suda, bir kabın içerisinde, lif ya da süngerle köpürtülüp öyle tatbik edilmesi gerekir. Doğrudan vücuda sürüldüğünde iyi bir sonuç alınamaz.
Zeytinyağı sabunu, lavabonun başına konularak ellerinizi yıkayacağınız bir sabun da değildir. Kullanılmasında hiçbir sakınca yok, ama iyi netice almak istiyorsanız bunun bir banyo sabunu olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. Ayrıca saç için de kullanabilirsiniz. Derinlemesine bir temizlik sunar. Bedenin yüzeysel kirini almasının dışında, gözeneklerin içindeki yağları da sabunlaştırarak alır. Ölü derileri çok çabuk alıp götürür. E vitamini ihtiva eden bir yağdan imal edildiği için cildi besleme özelliği de vardır. Ayrıca vücudun gıcırdamasından anlayabileceğimiz o temizlik hissini yaşatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler