24 Şubat 2011 Perşembe

Cartlak (Ciğer) Kebabı


Merhaba sevgili dostlar;
Antep mutfağının olmazsa olmazlarından cartlak kebabını sizlerle paylaşmak istedim. Antepliler bu kebabı sabah kahvaltılarında tüketirler. Yapılış şekli itibariyle soslu veya sade şekilde yapılır. Ben sizlere her iki tarifi de vereceğim. Hangisi sizin için uygunsa denemenizi tavsiye ederim. (Urfalılar da bizim tarifimizdir derler)

Soslu cartlak kebabı
Malzemeler:

1 kg kuzu ciğeri(arzuya göre böbrek, yürekle karışık ta olabilir)
4 diş sarımsak
1 adet soğan
sumak
nane
1 tatlı kaşığı salça
tuz karabiber
gömlek yağı veya kuyruk yağı
az kekik

Yapılışı:

Soğanı ve sarımsağı rondoda çektikten sonra diğer bütün malzemelerle harmanlayalım. Sonra küp şeklinde doğramış olduğumuz ciğerimizi alıp şişlere diziyoruz. İki adet ciğerden sonra bir adet kuyruk yağımızı takıyoruz. Harı geçmiş mangalımızda pişiriyoruz.


Sossuz yapılan cartlak kebabı
Malzemeler:

1 kg kuzu ciğeri
kuyruk yağı
tuz, karabiber
toz biber

Sevgili doslar tuzumuzu her iki tarifte de ciğerimiz piştikten sonra atıyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler